Salata boeuf(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1699) Carnea fiarta se taie in cuburi mici. La fel si cartofii, morcovul, telina si patrunjelul, fierte. Se amesteca cu mazarea, castraveciorii si gogosarii taiati cuburi si scursi bine. Se amesteca cu sare, piper si maioneza ( se prepara din 2 oua - galbenusuri - crude si unul fiert), sare, ulei si zeama de lamaie. Se poate folosi si maioneza preparata gata. Se asaza salata pe platou, se da forma dorita si se acopera cu un strat subtire de maioneza. Se garniseste dupa dorinta cu masline, cu gogosari, verdeata etc
Salata de varza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1440) Varza se taie fideluta, castravetii rondele. Se condimenteaza cu sare, piper si delikat. Se adauga ulei si otet dupa gust si se amesteca bine.
Salata de cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1385) Cartofii se fierb si se taie cubulete. Castravetii, ouale si merele se taie cubulete. Sunca sau parizerul la fel. Se amesteca toate ingredientele cu maioneza.
Salata cu fasole verde(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1379) Ceapa si verdeata se toaca marunt apoi se amesteca cu fasolea verde si smantana. Se condimenteaza dupa gust.
Salata de cruditati(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1569) Merele, morcovii si telina se curata se spala si se rad pe razatoarea mare. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca cu maioneza. Se pot adauga si stafide.
Salata de varza cu porumb(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1659) Varza se taie fideluta si se freaca bine cu sare. Se adauga porumbul, verdeata tocata, uleiul si lamaia.
Salata de ciuperci crude(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 16707) Ciupercile, se taie feliute sau cuburi, dupa preferinta, se amesteca apoi cu gogosarul (sau ardeiul) taiat fasii sau cubulete mai mici, se adauga si o rosie potrivit de mare taiata tot cubulete si patrunjelul verde taiat nu foarte marunt. Se amesteca intr-un castron cu zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si putin ulei de masline. Dupa ce ingredientele au stat cam 5' sa se patrunda gusturile se amesteca cu cateva linguri de maioneza.
Salata de legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1404) Toate ingredientele se toaca, se adauga ulei de masline, otet de mere, sare. Se omogenizeaza. Deasupra se rade branza si se da la frigider. Optional, se pot adauga oua si sunca de praga taiata fideluta.
Salata de vinete cu maioneza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2072) Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs. Cand sunt bine scurse se toaca cu un cutit de lemn sau la robot. Separat, se prepara o maioneza (cantitatile sunt cam pt.2 kg de vinete) din 2 galbenusuri unul fiert si unul crud, o lingurita de mustar, 250-300ml ulei si zeama de la o jumatate de lamaie. Galbenusul fiert se faramiteaza bine, se adauga mustarul, se amesteca bine, apoi se adauga si galbenusul crud si se adauga treptat uleiul si zeama de lamaie. Cand e gata se adauga peste vinetele. Se condimenteaza cu sare, se omogenizeasa. Se poate adauga si o ceapa potrivita data pe razatoarea mica si stoarsa f.f.f bine.
Salata de fasole cu parizer(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1618) Fasolea boabe se fierbe, prima apa se arunca, apoi se pune in a doua apa cu o foaie de dafin si un morcov. Cand este fiarta se strecoara, se amesteca fasolea cu parizerul taiat cuburi, ceapa tocata fin, putin ulei, otet sau zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel tocat fin si castravetii acri felii.